Netflix spouští českou lokalizaci. Rozšiřuje portfolio s dabingem i titulky

Průkopník v oblasti televizní zábavy, streamovací služba Netflix, k dnešnímu dni spouští aplikaci lokalizovanou do českého jazyka. Znamená to české menu, ale také dlouhodobý plán v počešťování filmů a seriálů, jež lze v aplikaci najít. Postupně tak budou přibývat titulky a dokonce i dabing u tvorby, které dosud čeština chyběla. Kromě toho Netflix získá práva na některé výhradně české tituly.

Pro televizi Netflix je to další krok dopředu, kterým hodlá drtit vzrůstající konkurenci. Aktuálně mají v oblasti streamovacích služeb největší pozornost nové platformy Disney+ a Apple TV+, které jsou považovány za budoucí velké hráče v oboru. To se týká zejména streamovací aplikace od Walta Disneyho, která může beze zbytku nabídnout rozsáhlý obsah díky svému portfoliu, jež vlastní. Od Netflixu tak přichází logický krok, kterým se chce připomenout potenciálním novým divákům, pro něž absence češtiny byla dosud překážkou.

Netflix se bude na českém trhu, podobně jako v Maďarsku, soustředit na zajištění dabingu u nejpopulárnějších titulů v dané zemi. Vychází zejména z lokální sledovanosti, kterou hodnotí u všech pěti tisíc filmů a seriálů, jimiž česká verze disponuje. Ředitel komunikace Netflixu Henning Dorstewitz ale v tomto ohledu připomíná: „Bude to nějaký čas trvat, protože je to hodně práce nadabovat a otitulkovat všechen náš obsah. Proto se omlouváme, že v pátek ještě nebude nadabováno všechno“.