Blíženec: Nejlepší zabiják se bude muset postavit sám sobě

Tchaj-wanský režisér Ang Lee přichází s akčním sci-fi příběhem, který nadchne nejen fanoušky Willa Smithe, ale také filmové nadšence zbožňující akci, sci-fi, drama a thriller. Všechny tyto žánry jsou obsaženy v nadcházejícím snímku, který přijde do kin během příštího týdne.

Henry Brogan je profesionální nájemný zabiják, navíc ten nejlepší ve svém oboru. Společnost Gemini, která ho zaměstnává a je vedená vědcem a vynálezcem Clayem Verisem, si ho nemůže vynachválit. Zlom nastane ve chvíli, kdy Henry zaslechne od vedení něco, co se neměl dozvědět. Proto se Clay rozhodne Henryho nadobro zbavit a použije k tomu to nejlepší, co vytvořil. Henryho dvojníka, jenž je rychlejší, silnější, mladší a nebezpečnější. Henry tak náhle musí bojovat o svůj život, a to ne s ledajakým protivníkem, ale sám se sebou. Nad vznikem jeho dvojníka, ale visí několik nevyřčených otázek, na které zoufale touží nalézt odpovědi.

Ang Lee je slavným režisérem, velice uznávaným mezi filmovými fanoušky. Na kontě má tři zlaté sošky Oscar, které získal za snímky Tygr a drak (2001), Zkrocená hora (2006) a Pí a jeho život (2013). Tyto zmíněné filmy patří mezi jeho nejslavnější, za zmínku ale také stojí komedie s nádechem dramatu Zažít Woodstock z roku 2009 nebo romantický snímek na motivy knihy Jane Austenové Rozum a Cit s Kate Winslet a Emmou Thompson v hlavních rolích. Ang Lee má za sebou několik různých žánrů. Sci-fi se ale moc nevěnuje, tak se po Hulkovi Blíženec stane jeho druhým snímkem tohoto žánru.

Hlavní roli nájemného vraha, který následně musí bojovat sám se sebou, ztvárnil Will Smith. Akčních rolí nasbíral za svojí kariéru opravdu nespočet, při natáčení se tedy musel cítit ve svém živlu. Hlavní ženskou roli ve filmu získala herečka Mary Elizabeth Winstead, ta se objevila v akčních filmech Smrtonosná past 4 a Smrtonosná past: Opět v akci. Nejdůležitější trojici pak uzavírá britský herec Clive Owen.

Akční thriller Blíženec vstupuje do českých kin 10. října 2019.