1917: Drsná válečná podívaná od režiséra Skyfallu v jednom nepřerušeném záběru

Universal Pictures zveřejnilo nový trailer k nadcházejícímu válečnému filmu 1917, který nám ukáže válečné scény z první světové války. Režisér Sam Mendes si do snímku zvolil opravdová britská herecká esa, která postavil doprostřed nebezpečné válečné zóny.

Trailer měl premiéru na New Yorském Comic-Conu, kde měl i vlastní panel. Režisér Sam Mendes o filmu prozradil, že se odehrává na jaře roku 1917, kdy Němci ustoupili na linii Hindenburgu a po několik hodin neměli Britové tušení, kde se skrývají. Dva mladí vojáci jsou proto posláni k britské frontě, čítající 1600 mužů, aby zachránili jejich životy a zabránili jim ve vstupu na Hindenburgskou linii.

Pověřené vojáky ztvárnili mladí herci George MacKay a Dean-Charles Chapman. Mezi zbylými herci se objeví držitel Oscara Colin Firth, Benedict Cumberbatch, Richard Madden, Andrew Scott nebo Daniel Mays.

Filmů natočených o druhé světové válce je nespočet. O té první jich však tolik není, proto můžeme předpokládat, že film 1917 bude velkým adeptem na nominaci a možná i na získání různých prestižních filmových ocenění. Originální je snímek rovněž v tom, že vypadá, jako by byl natočený na jeden záběr.

Film 1917 bude mít světovou premiéru 25. prosince 2019. Česká premiéra proběhne po Novém roce, a to 9. ledna 2020.