Deerskin: Jean Dujardin miluje koženou bundu až za hrob

Francouzský režisér Quentin Dupieux přichází potěšit fanoušky svým dalším absurdním filmem o vážném tématu, které bere na lehkou váhu. Již dříve jsme od režiséra mohli vidět film o psychicky nemocném člověku, rádoby parodii na Policejní akademii nebo o nejlepším filmovém výkřiku ve světě filmu. Nyní se podíváme na to, jak se rozvedený muž vyrovnává se svojí náhlou samotou.

Georges se právě rozvedl po několikaletém manželství. Využívá toho, že má stále přístup ke společným účtům a koupí si drahou bundu z jelení kůže, kterou si opravdu zamiluje. Bundu si oblíbí natolik, že ji nikdy nesundává, bere ji všude s sebou, a navíc si s ní i povídá. Náhle dostává pocit, že jeho bunda musí být ta jediná na světě a žádná jiná jí podobná nesmí existovat. Z osamělého a zlomeného člověka se tak náhle stává kriminálník, kterému jsou cizí životy naprosto ukradené a to vše si zaznamenává s pomocí mladé filmařky z města na svou digitální kameru.

Držitel oscara Jean Dujardin ztvárnil hlavní roli v tomto kontroverzním filmu. Díky svému plnovousu, který dodává jeho postavě na vážnosti, byste herce skoro nepoznali. Ale je to ten stejný, jenž získal zlatou sošku za nejlepšího herce ve filmu The Artist nebo se objevil ve Scorseseho filmu Vlk z Wall Street. Roli mladé filmařky ztvárnila herečka Adèle Haenel.

Snímek se představil na několika filmových festivalech, včetně prestižního festivalu v Cannes. V USA bude mít film premiéru na filmovém festivalu v Chicagu 25. října 2019.