The Lighthouse: Robert Pattinson a Willem Dafoe bojují se samotným mořem

Scénárista a režisér Robert Eggers divákům v roce 2015 představil obdivuhodný mysteriózní horor Čarodějnice. Nyní po čtyřech letech přichází se svým dalším hororovým projektem s prvky dramatu The Lighthouse. Do filmu obsadil dva skvělé herce a diváky potěší i černobílým pojetím a zajímavou kamerou.

Příběh se odehrává v minulosti někdy kolem roku 1890, a od začátku se zaměřuje na dva strážce majáku Ephraima Winslowa a Thomase Wakea. Oba společně žijí daleko od civilizace, nikoho jiného nevídají, jen moře a sami sebe. Z dlouhodobé izolace od okolního dění a častějších bouřek se jejich mysl začíná stávat čím dál bláznivější. Začínají vidět různé mořské netvory a navzájem si ubližují. Napjatou a gradující atmosféru mezi nejlepšími přáteli podtrhuje černobílé pojetí filmu a old-schoolová kamera 4:3, která byla používaná na starších filmech.

V hlavních rolích se nám představí nově zvolený Batman Robert Pattinson a padouch ze Spider-Mana Willem Dafoe. Uvidíme herecký koncert dvou skvělých herců. Zatím víme ještě o jedné postavě, která by se ve filmu měla objevit, ale v traileru jí nespatříme. Můžete ji ale zahlédnout na oficiálním plakátu v článku, jedná se o mořskou pannu, kterou ztvárnila Valeriia Karaman. Režie a scénáře se ujal již zmíněný Robert Eggers.

Film se poprvé divákům představil na filmovém festialu v Cannes, kde získal velmi pozitivní ohlasy. Oficiální premiéry se snímek dočká 18. října 2019.