Becassine!: Lehce bizarní komedie z francouzského venkova

Adaptace slavného komiksu Bécassine v podání Bruna Podalydèse. Francouzská komedie má premiéru již tento čtvrtek, tak si dejte menší předkrm v podobě upoutávky.

Bécassine je naivní, bezelstná, zasněná, vynalézavá, vždy upřímná, nevinná, jemná, optimistická, věrná, otevřená, legrační, nenapravitelná, nadšená, fascinovaná rychlostí, žasnoucí nad elektrickým osvětlením, velmi praktická, instinktivní, nešikovná, velkorysá, bojovná, vždy plnící své sliby, chápající vše doslova a vždy připravená říct své malé Loulotte, že ji má ráda všem navzdory.

Bécassine se narodí na skromné bretaňské farmě v den, kdy přes vesnici přelétají sluky. Svou dětskou bláhovost si zachová nedotčenou i v dospělosti. Sní o odchodu do Paříže, ale setkání s Loulotte, malým děvčátkem, které si adoptuje markýza de Grand-Air, obrátí její život naruby. Stane se jí chůvou a vytvoří se mezi nimi silná sounáležitost. Na zámku vládne radostný poryv. Ale do kdy? Dluhy narůstají a příchod nedůvěryhodného řeckého loutkáře věci jen zkomplikuje. Nikdo však nepočítá s Bécassine, která opět dokáže, že je ženou činu.

Premiéra francouzské komedie je 15. srpna 2019.