A Hidden Life: Hrůzy 2. světové války z trochu jiné perspektivy

Válečné příběhy dle skutečných událostí jsou v neustávající módě. Ať už v podobě knižní, či filmové. Proto není divu, že se neustále nachází nová témata a motivy, které mohou být užity a rozvíjeny. Nejnovější film uznávaného režiséra Terrence Malicka má první trailer! A je rozhodně o co stát… 

Snímek A Hidden Life (Skrytý život) vypráví skutečný příběh Franze Jägerstättera – rakouského sedláka, který odmítl narukovat a bojovat za nacisty během 2. světové války. Když je Franz postaven čelem k hrozbě zatčení za zradu, pomohou jeho duši povznést nejen jeho neochvějná víra, ale i láska k manželce Fani a dětem.

V upoutávce se snoubí krása Alp s lidskou krutostí, ale i tamním folklórem. Silné téma si získalo diváky a kritiky na festivalu v Cannes a nezbývá proto, než se na počin opravdu těšit. Nabízí se zde zase trochu jiný pohled na známé historické události z odlišného úhlu pohledu, než jsme zvyklí.

Scénáře a režie se ujal vizionářský filmový tvůrce Terrence Malick. V hlavních a vedlejších rolích se představí August Diehl, Valerie Pachner, Matthias Schoenaerts, Michael Nyqvist, Bruno Ganz, Jürgen Prochnow, Martin Wuttke, Karl Markovics, Alexander Fehling, Franz Rogowski, Tobias Moretti, Max Mauff, Ulrich Matthes, Johan Leysen, Joel Basman, Sophie Rois, a další.

Film zatím nemá stanovenou tuzemskou premiéru. Celosvětová bude letos v prosinci.