Birds of Prey budou nejlevnějším filmem z DCEU

Vypadá to, že bůh se nad Gothamem slitoval, a nadělil tak DCEU druhou šanci ukázat komiksovým nadšencům, že Marvel není jediným studiem soustřeďujícím se na onu tématiku. Sveze se týmovka Birds of Prey na vlně pozitivní či spíše negativní? A co nového jsme se o filmu dozvěděli?

Netřeba si nadále rýpat. Všichni si musíme přiznat, že Sebevražedný oddíl či Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti nebyly kvalitní filmy. Posledních pár měsíců však DC září a naděluje nám povedené sólovky – Shazam! a Aquaman.

Příští rok bychom se měli v kinech dočkat nové ženské týmovky Birds of Prey, kde si hlavní roli střihne Margot Robbie. Ta se již podruhé zhostí role zdravotní psycho sestřičky s basebalovou pálkou Harley Quinn, a dokonce film bude i produkovat.

Na internet se však dostala nečekaná zpráva informující o tom, že Birds of Prey bude tím nejméně nákladným filmem spadající pod ono temnější komiksové univerzum. Asi nikdo z nás nečekal, že se v tomhle filmu budou ve velkém ničit mrakodrapy a podobně, nicméně fakt, že rozpočet snímku se pohybuje okolo 75 milionů, nás jen přesvědčuje o tom, že od Birds of Prey nemůžeme čekat nic velkolepého. Máme se tedy připravit spíše na něco komornějšího s větším důrazem na postavy? Řekli bychom, že ano. Doposud byl nejlevnějším filmem DCEU vtipný Shazam!, který se lehce přehoupl přes 100 milionový rozpočet.

Těžko tipovat, jak tohle všechno dopadne. Víme, jak těžké to často s DC bývá, nicméně na Birds of Prey si budeme moci vyrazit 6. února příštího roku a doufejme, že to nebude stát za starou bačkoru.