Může si Jamese Bonda zahrát žena?

Rozhodně jste už někdy slyšeli o jednom z momentálně nejsledovanějších seriálů současnosti Doctor Who. Jeho nadšení fanoušci se před pár dny dočkali v pořadí již 11. sezóny. Ptáte se, co má Doctor Who společného s otázkou, zda je možné, že si někdy agenta 007 zahraje žena?

Aktuálně v podstatě nic. Jenže už dlouhou dobu se debatuje o tom, zda je opravdu možné, že Daniela Craiga coby bohatého playboye, kterému nedělá problém zneškodnit nespočetné skupiny nepřátel, jednou nahradí ženská herečka.

Tímto se dostáváme zpět k seriálu Doctor Who. V tomto seriálu se většinou s další nadcházející sérií mění hlavní představitelé, a podobně je tomu i u Bonda, i když tedy v delším časovém intervalu. A právě nejnovější seriálovou hlavní hrdinkou je žena – Jodie Whittaker.

Jestli teď ovšem čekáte, že váš obšťastníme novinkou, že tato předtucha se může jednou vyplnit, zklameme vás. V blízkém časovém horizontu se hlavní ženská představitelka v bondovce neplánuje. Definitivní konec spekulací zapříčinila výkonná producentka Barbara Broccoli, která otevřeně prohlásila, že James Bond je jednoduše muž. Již od samého počátku se s ním vynakládalo jako s mužem, a tak to i do blízké budoucnosti zůstane. Později ještě prohlášení doplnila dodatkem, že by bylo příjemné bondovky okořenit více ženami, aby jich v příběhu nebylo nedostatečně.

25. bondovka bude zrežírována Carym Fukunagou a premiéra je stanovena na 14. února 2020 tentokrát naposledy s Danielem Craigem v čele.