Vadí nevadí: Zdánlivě nevinná hra, která vás připraví o život

Pravda nebo úkol alias vadí nevadí doprovází generace z celého světa od nejútlejšího věku. Často tuto hru praktikují také dospělí, u nichž se však záludnost otázek a složitost úkolů stupňuje v závislosti na množství požitého alkoholu. V novém hororu Vadí nevadí je právě stejnojmenná zábava ústředním motivem, akorát odmítnutí účasti zde znamená jistou smrt.

Olivia je se svými přáteli na výletě v Mexiku a jeden večer společně popíjejí, a aby zábava nestála, uchýlí se k hraní pravdy nebo úkolu. Prvních pár kol se drží zkrátka, ale postupně začíná atmosféra houstnout. Vše vyvrcholí, když nováček Carter přizná, že je do starého kostela ke hře nalákal schválně. Je mu totiž jedno, jestli oni zemřou, hlavně když to jeho udrží naživu. Vyděšená Olivia na něj tlačí, aby jí vysvětlil, co tím myslel a Carter odhaluje, že hra je reálná, a kdo se nezapojí, přijde o život. Nikdo z dívčiných přátel jí však nevěří do okamžiku, kdy jim začnou postupně umírat přátelé. Obnažování na veřejnosti se stává jedním z těch banálnějších úkolů, protože pak jsou nuceni si navzájem ubližovat a plnit nereálné výzvy jen proto, aby měli alespoň nepatrnou naději na přežití.

Hlavní role ve snímku, který vykazuje podobnosti se známou sérií Nezvratný osud, připadla Lucy Hale známé především ze seriálu Prolhané krásky. Horor pochází z dílny studia Blumhouse, které stojí za úspěšným oscarovým počinem Uteč nebo filmem Rozpolcený. Snímek vzniklý pod dozorem režiséra Jeffa Wadlowa (Kick-Ass 2) přijde do kin 19. dubna.