Trailer #1: Call Me by Your Name (2017) – Příběh jednoho léta

Společnost Sony Pictures Classics zveřejnila první upoutávku na film italského režiséra Lucy Guadagnino Call Me by Your Name (2017). Tuzemští diváci mohli od tohoto tvůrce zaregistrovat v kinech loni snímek Oslněni sluncem (2015). Jak vypadá trailer na jeho nový počin?

Děj se odehrává v létě roku 1983 v severní Itálii. Chlapec Elio Perlman zde tráví s rodinou léto ve vile ze 17. století. Kratochvíle vyplňuje přepisem a hrou klasické hudby, čtením a laškováním s přítelkyní Marziou. Jako každý rok přijíždí k jeho otci, profesorovi a specialistovi na řecko-římskou kulturu, z Ameriky na stáž a výpomoc student usilující o doktorát. Tento rok přijede sebevědomý Oliver, který Elia fascinuje víc než kdokoli jiný předtím a léto, které spolu prožijí je jedno, na které určitě nezapomene. Film je adaptací stejnojmenné vzpomínkové knihy André Acimana napsané v první osobě z pohledu Elia.

Role mladého Elia připadla Timothée Chalametovi (Interstellar), mladého Američana Olivera si zahrál Armie Hammer (Noční zvířata). Další postavy ztvárnili například Michael Stuhlbarg (Příchozí) nebo Amira Casar (Já a Kaminski). Na scénáři spolupracovali režisér, výše zmíněný Luca Guadagnino, Walter Fasano (Mé jméno je láska) a James Ivory (Maurice).

Snímek již sklidil vřelé přijetí na různých festivalech, např. Sundance nebo Berlinale. Právě v Berlíně jsme jej viděli i my a patřil k tomu nejlepšímu, co jsme tam zhlédli. O české distribuci zatím nejsou žádné zprávy.