TOP 7: Nejlepší CGI postavy v hraných filmech

V dnešní době se to CGI postavami ve filmech jen hemží. Technologie pokročila natolik, že tvůrcům stačí trocha fantazie a postavu si můžou vymyslet podle svého. Nebo na herce nalepí několik desítek bodů, které nasnímají jeho pohyb a mimiku obličeje, a pak na počítači vznikne třeba šimpanz Caesar, jenž se brzy objeví ve Válce o planetu opic. K této příležitosti jsme vybrali sedm opravdu těch nejlepších CGI postav, jež se v hraných filmech objevily.

Glum – Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2002)

Kultovní film Petera Jacksona, který definoval žánr fantasy. Novozélandský režisér vybral do té doby méně známé herce a učinil z nich hvězdy. Stejně tak z Andyho Serkise, jehož animátoři proměnili na Gluma. Serkis si vysloužil chválu snad ještě větší, než jeho herečtí kolegové, kteří měli na rozdíl od něj ve filmu svou tvář.

Sonny – Já, robot (2004)

Kvalitní sci-fi za pár babek. Pěkně obsazený snímek, jemuž kraluje Will Smith a robot Sonny, jenž má svědomí. Film je navzdory nízkému rozpočtu vizuálně nadprůměrný. To se týká i již zmíněného Sonnyho, jehož ztvárnil Alan Tudyk (Firefly).

Kong – King Kong (2005)

Andy Serkis a Peter Jackson podruhé. Režisér si splnil dětský sen a natočil remake několik desítek let starého King Konga. A jelikož se mu spolupráce s Glumem, vlastně Serkisem, nadmíru podařila, pak stejný styl natáčení zvolil i u své vysněné látky.

Caesar – Zrození Planety opic (2011)

Takové překvapení nečekal nikdo. Z nenápadného snímku se vyklubal inteligentní sci-fi snímek, který byl svěží, vtipný a místy i dojemný. Parádní start opičí trilogie, jejíž poslední část se co nevidět objeví v kinech. A kdo jiný mohl dělat předobraz titulní postavě Caesarovi, než osvědčený matador Andy Serkis. Opičího vůdce ztvárnil celkem třikrát.

Neytiri – Avatar (2009)

Avatar patří bezesporu k filmům s nejkrásnějším vizuálem. James Cameron a jeho tým dotáhl vizuální stránku filmu k naprosté dokonalosti. Postava Neytiri, kterou ztvárnila Zoe Saldana (Star Trek), patří ve snímku k těm nejlepším. Hlavnímu hrdinovi dělá průvodce, a dokonce se do ní i zamiluje. Bez ní by byl Avatar poloviční.

Ted – Méďa (2012)

Tvůrce animovaného komediálního seriálu Griffinovi, Seth MacFarlane, natočil svůj první celovečerní film o mluvícím méďovi jménem Ted. Přijde vám to infantilní? Tak se držte. Méďa i přes svůj eRkový rating, což je v našich podmínkách nevhodné pro děti do 18 let, vydělal celosvětově v kinech 550 miliónů dolarů při 50miliónovém rozpočtu. Pokud se vám nelíbí Griffinovi, pak se vám nejspíše nebude líbit ani Méďa. Humor je někdy až drsný a MacFarlane se často trefuje do americké kultury a hodnot. Méďa se dočkal i pokračování.

K2-SO – Rogue One: Star Wars Story (2016)

První z filmů ze světa Star Wars, který představuje tzv. výplně, aby diváci nečekali dva roky na regulérní epizodu. Rogue One se odehrává těsně před Novou nadějí a sleduje skupinu odvážlivců, která se snaží získat plány k Hvězdě smrti. Robot K2-SO byl jedním z odvážných, kteří se pokusili o nemožné. Šlo o velmi vtipnou postavu, která svými hláškami připomínala Sheldona Coopera ze seriálu Teorie velkého třesku. A ne, neztvárnil ho Andy Serkis. Byl to Alan Tudyk, jenž si opět zopakoval roli robota.