Trailer #1: The Gracefield Incident (2017) – Na vlastní oko

Společnost Momentum Pictures si pro hororové nadšence chystá další bonbónek. Připravovaný horor The Gracefield Incident, natočený formou found footage, tedy podobně jako například Záhada Blair Witch, se nedávno představil v prvním plnohodnotném traileru.

Tento formát, výše zmíněný found footage, má přirozeně svá pro a proti. Na jednu stranu pravděpodobně pomůže k tomu vtáhnout diváka do děje a přimět ho, aby se cítil součástí příběhu. Oproti tomu se často nelze ubránit úvahám, proč teda, když už se někdo ocitá v situaci, v jaké jsou obvykle hrdinové hororových příběhů, radši tu kameru nezahodí a neutíká, co to jde. Ve chvíli, kdy se tyto otázky objeví, snižují uvěřitelnost příběhu. Jak se s těmito nástrahami vypořádali tvůrci nového The Gracefield Incident?

Režisér a scénárista snímku, Mathieu Ratthe, se snažil problému čelit novým způsobem. Pořád jde o found footage film, ale uvěřitelnost snímku a tím pádem pořádná atmosféra je zde podpořena tím, že kamera, která veškeré události snímá, se nachází v umělém oku jednoho z protagonistů. Cokoli, co vidí ono oko, vidíme my též.

Snímek vypráví příběh Matthew Donovana, editora videoher, který do svého umělého oka umístí iPhone kameru. Chtěl si potají zaznamenat víkend s přáteli v luxusní chatě v horách. Přátelská sešlost se promění v nejhorší noční můru, když poblíž spadne meteorit. Všichni musí čelit těm nejhorším mimozemským hrůzám, které si lze představit.

V hlavních rolích se v tomto kanadsko-americkém filmu objeví Mathieu Ratthe, Kimberly Laferriere, Victor Andres Turgeon-Trelles, Juliette Gosselin, Alexandre Nachi a Laurence Dauphinais.

Celosvětově by měl mít snímek premiéru koncem července, o české distribuci zatím nejsou informace.