Trailer #1: Hurvínek a kouzelné muzeum (2017) – Oblíbený hrdina bez nití a drátků

Kdo z nás by neznal upovídaného Hurvínka, jeho taťuldu Spejbla, Máničku a bábinku Kateřinu. Oblíbení loutkoví hrdinové nás už baví po desetiletí. Nyní se chystá jejich film, Hurvínek a kouzelné muzeum, a pozor – ne s provázky a drátky, nýbrž animovaně.

Výroba trvala celých dlouhých sedm let a ačkoli do kina se blonďatý kluk chystá až v létě, lákat začíná už teď – prvním teaserem.

Jak už název napovídá, příběh nás zavede do muzea. Půjde o Muzeum loutek, kde je Spejbl zaměstnaný jako hlídač. Domu ale hrozí zbourání. Naštěstí najde Hurvínek, neposedný a zvídavý jako vždy v podzemí tajemného kouzelného muzea klíč, který by mohl pomoci nejen zachránit instituci, ale i ukončit nadvládu zlého Pána loutek, která všechny sužuje.

Snímek vznikal pod taktovkou producenta a režiséra Martina Kotlíka (Pánská jízda, Vy nám taky, šéfe!). O grafickou i scénáristickou stránku se staral mezinárodní tým z různých evropských zemí. Za příběhem stojí Jesper Møller, režisér filmu Asterix a Vikingové. Hlavní postavy namluvil (již poněkolikáté) umělecký ředitel Divadla S+H Martin Klásek, ženským hrdinkám propůjčila již tradičně hlas Helena Štáchová.

Do kin by se měl snímek dostat 31. srpna tohoto roku.