Trailer #1: Král Artuš: Legenda o meči (2017) – Středověký Ritchie

Mluvilo se o něm dlouho, přesouvalo se datum premiéry a pak o něm nebylo ani vidu ani slechu. Král Artuš v podání Guye Ritchieho měl trnitou cestu na plátna, ale nyní je již ve finále a představuje se prvním trailerem.

Začátek upoutávky do diváků vpálí hned jeden velký otazník – je možné, aby se do klasického příběhu o králi Artušovi, meči Excalibur a rytířích kulatého stolu vměstnal tolik typický Ritcheho rukopis? Zdá se, že ano. Koneckonců podobný styl měl Ritchie i u filmového Sherlocka Holmese s Downey Jr. a ten byl víceméně vzat na milost a nebýt geniálního seriálového Sherlocka, určitě by prorazil jako značka mnohem víc.

Jak trailer pokračuje, pokračuje i poněkud tradičnější upoutávkové schéma s burácivou hudbou a vizuálními výjevy. Velcí sloni, vojáci na prach a známé tváře (Jude aw, Eric Bana). Vše vypadá sice poněkud zvláštně, ale víte, co se říká. Nesuď knihu podle obalu. V hlavní roli se objeví Charlie Hunnam, režíruje ikona britských krimikomedií Guy Ritchie. Premiéra v našich kinech 23.3. 2017.