Trailer #2: Sedm statečných (2016) – Výbušný western hodný nového tisíciletí

Fanoušci starých dobrých westernovek nejsou v současné kinematografii příliš „zásobenou“ skupinou. Ale nový trailer k remaku westernu Sedm statečných z šedesátých let fanoušky přesvědčí, že dobrého stačí po málu..

Sedm svérázných mužů, jejichž nejlepším přítelem je jejich zbraň, se pod vedením Sama alias Bounty Huntera (Denzel Washington) stmelí, aby pomohli občanům města Rose Creek od krutovlády místního bohatýra Bartoloměje (Peter Sarsgaard). Ten také nechal zavraždit manžela krásce Emmě (Haley Benett), a proto ji touha po spravedlnosti přiměje k neočekávanému. Emma si tak najala Sama a jeho bandu, protože oni jsou totiž jediní, co mají potenciál do města znovu zavést pořádek a klid.

Snímek je remakem populárního westernu Johna Sturgese s novodobým nádechem. Kromě nespočtu stříleček, výbuchů a vtipných dialogů se diváci dočkají hudby od Jamese Hornera, jenž je známý mimo jiné ze snímků jako je Avatar, Čistá duše nebo Bojovník. Dalším inovativním prvkem bude údajné zakomponování hip hopu a rapu do některých skladeb, což sice nemusí působit příliš lákavým dojmem, ale nový trailer dokazuje, že se vůbec nemáme čeho bát. Režisérem novinky je Antoine Fuqua, který už s Washingtonem spolupracoval na úspěšném filmu Training Day a Equalizer. Fuquovi se pro snímek podařilo sehnat řadu známých herců, kromě již zmíněných se v Sedmi statečných dočkáme třeba Chrise Pratta, Ethana Hawkea, Vincenta D’Onofria nebo Matta Bomera. Film dorazí do českých kin letos na konci září.