Co zatím víme o Captain America: Civil War?

V kinech momentálně kralují Avengers: Age Of Ultron a v červenci dorazí i Ant-Man, ale nejvíce informací po internetu koluje ohledně třetího dílu Kapitána Ameriky. Co o něm zatím víme?

Marvel Studios právě začalo pracovat na třetím dílu v Atlantě v Pinewood Studios, které je Marvelem hodně využívané. Natáčet se bude kromě Atlanty také v Německu, Portoriku a Islandu.

Premiéra je naplánována na 6. května 2016. Film režírují staří známí bratři Russoové, Joe a Anthony. Scénář jim napíšou Christopher Markus a Stephen McFeely, tedy dvojice, která má na svědomí i scénář ke Captain America: Winter Soldier. Marvel je s režijní prací Russoových a se scénáři McFeelyho a Markuse tak moc spokojen, že si je pojistil i pro nejočekávanější film marvelovského univerza, Avengers: Infinity War.

Tým Russoových doplní Judianna Makovsky, kostymérka třikrát nominovaná na Oscara. Film produkuje Kevin Feige. Louis D’Esposito, Alan Fine, Victoria Alonso, Patricia Whitcher, Nate Moore a Stan Lee jsou výkonnými producenty.

Iron Man a Kapitán Amerika. Každý z nich bude stát na jiné straně. Jak dopadne Civil War?
Iron Man a Kapitán Amerika. Každý z nich bude stát na jiné straně. Jak dopadne Civil War?

Jak to vypadá s postavami?

Chris Evans – Captain America / Steve Rogers
Robert Downey Jr. – Iron Man / Tony Stark
Scarlett Johansson – Black Widow / Natasha Romanoff
Jeremy Renner – Hawkeye / Clint Barton
Sebastian Stan – Winter Soldier / Bucky Barnes
Anthony Mackie – Falcon / Sam Wilson
Paul Bettany – Vision
Don Cheadle – War Machine / Jim Rhodes
Elizabeth Olsen – Scarlet Witch / Wanda Maximoff
Paul Ruud – Ant-Man / Scott Lang
Chadwick Boseman – Black Panther / T’challa
Emily VanCamp – Agentka 13 / Sharon Carter
Frank Grillo – Crossbones / Brock Rumlow
William Hurt – generál Thaddeus „Thunderbolt“ Ross
Daniel Bruhl – baron Zemo
Martin Freeman – Zatím neznámá role, měl by ale ztvárnit diplomata Everreta K. Rosse, který je pojítkem k fiktivné Wakandě, domovem Black Panthera.

Tito herci a herečky byli potvrzeni studiem a můžeme se na ně těšit. Koho bychom mohli vidět dále? Thor v podání Chrise Hemswortha se nevrátí, Hulk Marka Ruffala nejspíš také ne. Co takhle premiéra pro Benedicta Cumberbatche a jeho postavu doktora Strange? Určitě se můžeme těšit na Spider-Mana, prozatím ale nevíme, jaký herec by ho měl hrát. Dočkáme se i návratu Nicka Furyho a Marie Hill? Je to možné, ale Samuel L. Jackson či Cobie Smulders zatím nic nepotvrdili.

Na všechny tyhle herce a herečky se můžeme již teď těšit.
Na všechny tyhle herce a herečky se můžeme již teď těšit.

Captain America: Civil War začíná tam, kde Avengers: Age of Ultron skončili. Steve Rogers vede tým nových Avengers a pokračují v ochraně světa. Po dalším mezinárodním incidentu budou díky Avengers tak veliké škody, že politické tlaky vystupňují tak moc, že se světové vlády rozhodnou vydat zákon, jehož účelem bude regulace superhrdinské aktivity, mezi což patří i odhalení identit. To rozdělí superhrdiny na dvě strany, jedna vedená Iron Manem a druhá Kapitánem Amerikou, přičemž oba budou bojovat proti sobě.

Film sám o sobě by měl připravit půdu pro Avengers: Infinity War, ve kterém se bude bojovat proti šílenému titánovi Thanosovi, který patří mezi největší záporáky v komiksovém světě Marvelu.

Jak se těšíte na třetího Kapitána Ameriku? Chtěli byste vidět ještě nějakého herce/postavu ve výše zmíněném seznamu?