Dočkáme se na plátně setkání Avengers se Strážci galaxie?

Marvel je na rozdíl od svého hlavního konkurenta DC známý tím, že všechny své postavy na filmovém plátně a televizních obrazovkách umisťuje do jednoho propojeného světa. A tak všechny začalo zajímat, zda k tomu dojde i v případě dvou nejpopulárnějších komiksových týmovek – Strážců galaxie a Avengers.

looks-like-guardians-of-the-galaxy-wont-be-in-avengers-2-header

Poté, co studio oznámilo třetí a čtvrtý díl Avengers, které se budou zabývat jedním z největších komiksových eventů posledních let, The Infinity war, vyvstala otázka, zda tato událost zasáhne také do osudů již zmiňovaných Strážců. Ti mají v komiksové předloze v této události důležitou úlohu. SPOILER! V Infinity war všichni hrdinové bojují proti mocnému Thanosovi a jeho přisluhovačům. Thanosovo postupné získávání převahy ukončí právě člen Strážců galaxie, Drax, který tohoto mocného záporáka zabije. KONEC SPOILERU

James Gunn, režisér prvního i nadcházejícího dílu vesmírných vyvrhelů při jednom rozhovoru o možném propojení světů a událostí mluvil takto:

„Necítím se těmito věcmi být svázán. Myslím si, že to je především o Strážcích a o tom, co dělají. Nejsme podřízení Avengers. Strážci galaxie 2 nejsou film, který má jen připravit půdu pro The Infinity war.“

V jiném rozhovoru Gunn také nastínil možnost setkání Avengers se Strážci:

„Mohlo by se to stát, ale zároveň také nemuselo. Ale oba týmy obývají společné universum a jsou složené z velkých osobností, které v určitém okamžiku na sebe narazí. Ovšem kdy k tomuto setkání dojde, to je otázka“.

Strážci galaxie vydělali celosvětově více než 750 milionu dolarů. To dokazuje, že si v případě pokračování jistě v tržbách poradí i bez pomoci takové vábničky na peníze jako je Tony Stark a jeho Avengers.

Více pravděpodobný bude crossover s Inhumans (2018), jejichž mise také probíhají ve vesmíru a neomezují se jen na planetu Zemi, jako v případě Avengers.

Druhý díl Strážců galaxie uvidíme 5. května 2017, Avengers: The Infinity war – Part I uvidíme v květnu 2018 a Part II v květnu 2019.