Stan Lee potvrdil existenci filmu Black Panther

Black Panther

V tomto týdnu prezident produkce Marvel Studios Kevin Feige naznačil, že probíhají jisté kroky k tomu, aby vznikl snímek s další komiksovou postavou, tentokráte Black Pantherem. Ovšem podobná tvrzení jsme slyšeli i u jiných superhrdinů daleko předtím, než se dočkali možnosti zachraňovat svět na stříbrném plátně. Ale jak se zdá, není to případ Black Panthera.

Komiksová legenda Stan Lee, kterou zajisté nemusíme dlouze představovat, totiž v nedávném rozhovoru na Fan Expu v Kanadě dostala otázku, zda se někdy dočkáme sólovky Black Widow.  Na tuto otázku odpověděl:

„Šance na to, že dostane (Black Widow) vlastní film, docela je. Zdá se totiž, že všichni hrdinové dostanou své vlastní filmy. Studio momentálně pracuje na Ant-Manovi, Dr.Strangeovi a Black Pantherovi a kromě toho na spoustě dalších, o kterých však mluvit nesmím.“

Jak Ant- Man, tak i Doktor Strange jsou již projekty, které byly potvrzeny, a v případě prvního snímku již dokonce začalo natáčení. Proto jmenování Black Panthera mezi rozběhlými projekty evokuje myšlenku, že je jeho vývoj rychlejší, než se na první pohled zdá. Na oficiální potvrzení si však musíme počkat. Stan Lee se sice přímo nepodílí na vytváření snímků Marvel Studios, ale je s nimi v úzkém kontaktu a dá se tak předpokládat, že informace jím podávané jsou relevantní.

Black Panther je vůbec prvním superhrdinou tmavé pleti, který se dokázal prosadit v tvrdé konkurenci mainstreamových komiksů. Má podobné schopnosti jako Kapitán Amerika, disponuje nadlidskou rychlostí, silou a výdrží. Jeho pravé jméno je T’Challa a je králem fiktivního afrického státu zvaného Wakanda. Nosí uniformu vyrobenou z téměř nezničitelného vibrania, což je stejný materiál, z kterého je vyroben štít Kapitána Ameriky. V Marvelovském univerzu je poměrně známou postavou, má například úzké vztahy s X-Meny díky tomu, že jeho manželkou je Storm. Mimojiné je také členem skupiny nejchytřejších bytostí komiksového univerza Illuminati. Zajímavostí je, že Black Panther je vůbec nejbohatší komiksovou postavou, vedle které vypadají Tony Stark a Bruce Wayne jako chudí zoufalci.

Je otázka, zda se případný film zachycující příběhy afrického krále vejde ještě do právě probíhající třetí fáze Marvelu nebo zda bude již součástí té následující.