Sousedi ovládli americká kina

Seth Rogen je na vrcholu, Zac Efron se na něj může vrátit. Jejich společná komedie Sousedi totiž zaznamenala o víkendu až nečekaný komerční úspěch. K tomu pomohla nejen skvěle zvládnutá marketingová kampaň, ale hlavně pozitivní ohlasy recenzentů i fanoušků. To vše vedlo k 51 milionům USD.

neighbors-seth-rogen-600x399
Seth Rogen se může radovat

U nás se filmu dočkáme až poslední květnový čtvrtek, ovšem už teď je jasné, že se bude jednat o velkou letní pecku. Pro Rogena jde o nejvýdělečnější úvodní týden u hraného filmu, překonaly ho jen animáky Kung-Fu Panda a Monstra vs Vetřelci. Zac Efron podobný nástup neměl ani s Muzikálem ze střední. Osobní rekord v tržbách za první víkend si vylepšil i Nick Stoller, a to dokonce téměř o 34 milionů USD.

Film se také stal třetím nejvýdělečnějším filmem s ratingem R. V historických tabulkách před ním je pouze Pařba v Bangkoku a Méďa.

Vítězný casting v čele s momentálním králem přisprostlých komedií Rogenem a idolem náctiletých dívek Efronem jednoduše láká. K tomu podle trailerů skvělý Dave Franco, vždy divácky vděčný Chritopher Mintz-Pace a v Dostaň ho tam ozkoušená Rose Byrne, tohle je kombinace, která k úspěchu vedla. Další týden už však Sousedi první příčku tržeb nejspíš opustí, jelikož do kin přichází snad ještě očekávanější Godzilla. I tak jsme ale za komerční úspěch takového druhu humoru rádi.