Chris Hemsworth v remaku Smrtonosné zbraně?

O nové verzi klasiky z roku 1987 se spekuluje již delší dobu. Nic ovšem není potvrzeno z oficiálních zdrojů. Podle dostupných informací ale probíhá práce na scénáři již od roku 2011, kdy se ho ujal Will Beall, který má na kontě také scénář k filmu Gangster Squad. Nyní se objevila zpráva, že hlavní roli by po Melu Gibsonovi mohl převzít Chris Hemsworth.

Danny Glover a Mel Gibson v prvním dílu série
Danny Glover a Mel Gibson v prvním dílu série

Australan má sice práci na dlouhou dobu zajištěnou díky Thorovi a Avengers, hledá ale projekty i mimo Marvel Universe. Odskočil si například ke skvělým Rivalům Rona Howarda. A herec se také netají tím, že by případnou nabídku od Warner Bros. na roli ve Smrtonosné zbrani přijal.

Film má být na rozhraní sequelu a remaku. Hlavní postavou by měl být Riggsův syn, který jde v otcových stopách a studuje policejní akademii. Tento krok by umožnil tvůrcům obsadit alespoň do cameo rolí ústřední herecké duo z původní série – Mela Gibsona a Dannyho Glovera. Ti se objevili ve všech čtyřech snímcích, o režii se vždy staral Richard Donner. Kdo by měl nahradit Glovera, pokud by jeho postava nahrazena byla, není zatím jasné. Jasnější představu má ovšem studio o režisérovi – tím by se měl stát Justin Lin, který je podepsán pod čtyřmi díly ze série Rychle a zběsile.

Smrtonosná past vyšla v roce 1987, následná pokračování pak v letech 1989, 1992 a 1998. Pokud ke vzniku dalšího snímku dojde, měla by premiéra být v roce 2016.