Na plátnech kin se rozzuří konzolové války

Seth Rogen a Evan Goldberg

Herní konzole už mají za sebou poměrně rozsáhlou historii. A během většiny z těch desítek let, co tu s námi herní zařízení jsou, zuřila na pultech obchodů válka konzolí. Ten, kdo prodá víc zařízení, víc her a bude mít rozhodující podíl na trhu, se vítězem ovšem nikdy nestává tak snadno. První z velkých konzolových válek uvidíme i na stříbrných plátnech díky Sethu Rogenovi a Evanovi Goldbergovi ve snímku jednoduše pojmenovaném Console Wars.

Seth Rogen a Evan Goldberg
Seth Rogen a Evan Goldberg

Film bude adaptací stejnojmenné knihy, která si bere na paškál příběh firmy SEGA a její cestu za konzolovým úspěchem proti v té době neporazitelnému Nintendu. A i když se o režii a scénář postará dvojice Rogen-Goldberg, nepůjde o žádnou zběsilou komedii typu Apokalypsa v Hollywoodu. Naopak má jít o naprosto seriózní pohled do zákulisí bitvy dvou společností o konzolový trůn, jež se prý bude v lecčems podobat Fincherovu The Social Network.

Protože ale ještě není venku ani knižní předloha od Blakea J. Harrise, můžeme jen hádat, jak bude snímek vůbec vypadat. Datum premiéry je zatím samozřejmě neznámé, ale na takhle odvážný projekt si určitě vyplatí počkat i několik let.