Hobit vládne kinům už třetí týden v řadě

Z druhého Hobita

Druhý Hobit se stává teprve druhým snímkem tohoto roku, který se dokázal třikrát v řadě umístit na samé špici víkendových box-officů (tím prvním byla Gravitace). Do kina zavítala také řada věhlasných a očekávaných kousků, do TOP pětky se však dokázal prosadit pouze Scorseseho Vlk z Wall Street. Pojďme se společně podívat, jak si vedly další snímky v posledním týdnu tohoto roku.

Z druhého Hobita
Z druhého Hobita

Film Hobit: Šmakova dračí poušť si připsal na účet dalších téměř 30 milionů dolarů a to pouze na půdě USA. Celosvětově již druhý díl trilogie Petera Jacksona nasbíral 614 milionů dolarů a vysněná miliarda se pomalu ale jistě vzdaluje.

Ledové království zaznamenalo o proti minulému týdnu nárust o 47% a obsadilo tak druhou příčku těsně za Hobitem. Výdělek tentokrát činil úctyhodných 29 milionů dolarů, což je po šesti týdnech v kinech docela pěkné číslo. Celosvětově již animovaná pohádka zaznamenala 491 milionů dolarů.

Třetí místo hlásí druhý Zprávař. Ten si po čtrnácti dnech v amerických kinech připsal 84 milionů dolarů, celosvětově už 109, což dělá dvojnásobek rozpočtu celého filmu. O víkendu si do pokladničky přisypal 20 milionů dolarů.

Jeden z nejlepších filmů roku, Špinavý trik, už střídá kina v USA třetí týden, my ho však do žebříčku nejlepších filmů zařadíme až na konci roku 2014… Tento víkend si novinka Davida O. Russella připsala 19, 5 milionů dolarů, celosvětově již vydělala 62 milionů dolarů (60 z nich přišlo z domácí půdy).

Kino novinka Vlk z Wall Street bude rovněž v našich kinech k vidění těsně po novém roce… V USA se už představila a zakotvila na páté pozici víkendových výsledků. Snímek vydělal 18, 5 milionů dolarů, celkem už 34 díky všelijakým předpremiérám.

Zachraňte pana Bankse (víkend: 14, celosvětově: 43)
Walter Mitty a jeho tajný život (víkend: 13, celosvětově: 53)
Hunger Games: Vražedná pomsta (víkend: 10, celosvětově: 785)
47 Róninů (víkend: 10, celosvětově: 43)
Tyler Perry’s A Madea Christmas (víkend: 7, 4, celkem 44)
Zpátky do ringu (víkend: 7, 3, celkem 13, 4)

Novinky týdne? Vlk z Wall Street, Walter Mitty a jeho tajný život, 47 Róninů a Zpátky do ringu. Sami se tak můžete podívat, jak se vedlo a nevedlo nejnověji nasazeným filmům do kin.