Christoph Waltz jako záporák v pátých Pirátech z Karibiku?

Johnny Depp

Producent Jerry Bruckheimer letos příliš nepotěšil studio Disney. Jeho Osamělý jezdec se stal naprostým kasovým fiaskem, který byl zapříčiněn zbytečně vysokým rozpočtem, ač sám režisér snímku Gore Verbinski svalil vinu na příliš negativní recenze. Snímek totiž stálo vyrobit 215 milionů dolarů, jenže výdělky se zastavily na sumě 260 milionů. V Disney se však pomalu oklepávají a chystají trhák, který naše peněženky provětrá určitě. Řeč je o novém díle Pirátů z Karibiku, který ponese název Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales.

Johnny Depp
Johnny Depp

Pochopitelně se vrátí Johnny Depp, který podepsal smlouvu už při natáčení Na vlnách podivna v roce 2011. Návrat hlásí i Keith Richards do role Kapitána Teagua.

V posledních dnech krouží kolem projektu i jméno Christopha Waltze (Nespoutaný Django, Hanební pancharti), který by si v pátém pokračování měl zahrát hlavního padoucha filmu Kapitána Branda. Ten by měl závodit s Jackem Sparrowem v hledání magického trojzubce. Waltz ale nebyl oficiálně potvrzen a je velmi pravděpodobné, že nakonec bude obsazen jiný herec.

Christoph Waltz
Christoph Waltz

Studio Disney si vyhlédlo také Rebeccu Hall (Iron Man 3, Město) pro roli Cariny Smyth. Jde o dceru Kapitána Barbossy, která by byla novou dívkou po boku Jacka Sparrowa. Carina je navíc zkušená astronomka, která je však obviněná z čarodějnictví.

Rebecca Hall
Rebecca Hall

Nové Piráty zrežíruje dvojice Joachim Rønning a Espen Sandberg, kteří spolu spolupracovali na komedii Sexy Pistols, aby si dvakrát odskočili k dramatům Max Manus a Kon-Tiki a nyní se vrací opět do vod komedie, tentokrát zamořených pirátskou chátrou. Samotný snímek by měl fungovat jako samostatný film, plně oddělen od všech předchozích dílů. Doufejme, že svěží přístup tématu pomůže a již trochu zatuchajicí sérii příjemně oživí.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales uvidíme v kinech někdy v roce 2016.