Guillermo del Toro píše scénář k Pacific Rimu 2

Pacific Rim - Útok na Zemi

Příští měsíc jde na českém trhu oficiálně do prodeje hodně hlasitý blockbuster tohoto léta, Pacific Rim – Útok na Zemi. A protože v zahraničí je biják už dávno k dostání na Blu-Ray a DVD, musí režisér Guillermo del Toro podstoupit co nejvíce rozhovorů, aby bylo o filmu co nejvíce slyšet i několik měsíců po premiéře.

Pacific Rim - Útok na Zemi
Pacific Rim – Útok na Zemi

Guillermo del Toro před několika dny v jednom z interview oznámil, že v současné době píše scénář k pokračování, společně s Travisem Beachame, který se rovněž podílel na jedničce (i na Souboji Titánů 2010). Zvláštní však je, že studio Warner Bros. ještě projektu nedalo zelenou, za čímž může stát i fakt, že film vydělal jen přes 200 milionů dolarů, když odečteme stejnou částku za rozpočet.

V rozhovoru se o případném sequelu vyjádřil režisér v tom smyslu, že by jej věnoval všem fandům, kteří se do Pacific Rimu zamilovali a viděli jej už klidně čtyřikrát. Díky nim má prý stále motivaci na této značce pracovat.

Také padla slova o Frankensteinovi, kterého del Toro slibuje už nějaký ten rok. Jenže momentálně je Guillermo zahlcen projekty, které ho budou stát další dva roky životy, proto Frankensteina prozatím nemá nijak naplánovaného. V cestě totiž stojí právě dokončující se sci-fi thriller The Strain (2014) a hvězdný horor Crimson Peak (2015). A to se ještě čeká, co přesně bude s Pinocchiem, popřípadě s dvojkou Pacific Rimu.