McClane i přes velkou kritiku měl úspěšný víkend

1) Good Day To Die Hard: Bruce Willis se jako John McClane opět vrátil a pořád mu to střílí dobře. Dceru vystřídal syn, který je ze stejného těsta jako táta a spolu se rozhodli si zařádit v Moskvě. Přesto, že akce to určitě je moc dobrá, kritici se z touhle legendou moc nemazali a nová Smrtonosná past získává spousty záporných hodnocení. Každopádně to lidi moc nebere, protože všichni do kina půjdou zkrátka proto, že to je přece legendární McClane a na číslech za premiérový víkend to je vidět. Jenom z domácích kin shrábla McClaneova rodinka 33 milionů a celosvětově už má na kontě 113 milionů. Rozpočet je na 92 milionech.

Good Day To Die Hard

2) Identity Thief: Komedie o tom, jaké potíže můžou nastat, když vám někdo ukradne identitu. Melissa McCarthy táhne do kin hodně lidí a za třetí víkend film vydělal dalších 28 milionů. Rozpočet filmů je 35 milionů a celosvětově už má na kontě 75 milionů.

3) Safe Haven: Byl Valentýn a tak kina ovládly romantické filmy. Jeden z nich byl Safe Haven s Julianne Hough a Joshem Duhamelem. Rozpočet 28 milionů a vydělaných 34 milionů za pět dní, to není špatný start. Snad lidem ta zamilovaná nálada vydrží a film vydělá ještě něco navíc.

4) Escape From Planet Earth: To by bylo divný, aby se aspoň jednou za měsíc neobjevil nový animák. Ovšem první víkend nebyl zrovna valný, protože animák vydělal zatím jenom 21 milionů. Rozpočet je 40 milionů. Snad se v nejbližší době snímek zaplatí a půjde do plusových čísel.

Warm Bodies

5) Warm Bodies: I zombie se může zamilovat. Originalita se vyplatila a Warm Bodies za poslední víkend vydělaly 10 milionů a celosvětově už shrábli 69 milionů.

Filmy pod TOP 5

6. Beautiful Creatures (7,5 mil.)
7. Side Effects (6,3 mil.)
8. Silver Linings Playbook (6 mil.)
9. Hansel and Gretel: Witch Hunters (3,5 mil.)
10. Zero Dark Thirty (3,1 mil.)