První Trailer: Pacific Rim (2013)

Pacific Rim bude monstrózní

Příběh, ve kterém gigantičtí roboti bojují proti ještě větším monstrům, nezní moc lákavě. Možná, že nám to připomíná stále dokola se recyklující Transformers nebo ne příliš povedenou vsuvku do toho žánru Bitevní loď. Za Pacific Rim (Útok na Zemi) ale stojí Guillermo del Toro, jeden z nejkreativnějších tvůrců Hollywoodu. Proto si tohle sci-fi zaslouží naši veškerou pozornost. A očekávání ještě vzrostlo, protože první trailer dorazil na internet.

Zní to vcelku jednoduše. Ze dna oceánů se jednoho dne vynoří obří monstra nazývaná Kaiju, podobná Godzille, která svou monstrózní postavou ničí vše, kam se postaví. Lidé musí rychle reagovat a tak do války posílají roboty, kteří se pro změnu podobají zmíněným Transformerům. Roboti jsou ovládáni lidmi, podobně jako jsme to viděli ve Vetřelcích nebo Avatarovi, jen v mnohem větším měřítku. Stačí osedlat a vydat se tak zničit pár potvor.

První trailer nabízí hodně záběrů, do kterých se ani podoceánská monstra pořádně nezvlezla, což pěkně přidává na jejich monstrózním objemu. Akce se hodně podobá stylu Michaela Baye, hodně to vybuchuje, čeká vás hodně přeletů s digitální kamerou, ale celkem to funguje. Uvidíme, jak to bude dál. Třeba Pacific Rim překvapí a nedopadne špatně jako Bitevní loď.

httpv://youtu.be/2vKz7WnU83E