Bryan Singer natočí další X-Meny

Matthew Vaughn nějaké mindráky? Už dřív vycouval z Posledního vzdoru, nedávno upustil od režie Kick Ass 2 a teď hodil bobek i na nové X-Meny. Přesné důvody nejsou známé, každopádně Vaughn již pracuje na adaptaci komiksu Secret Service a u Foxu začali co nejrychleji hledat náhradu. A našli ji možná ještě ve větší jistotě.

Zpátky k mutantům se totiž na režisérskou židli vrací Bryan Singer, režisér prvních dvou X-Menů a následný producent První třídy. U nových X-Menů s podtitulem Days of Future Past si tak s Vaughnem vlastně jen prohodí role, protože náš zběhlík u projektu zůstane jako producent a scénárista. Šlo asi o jedinou volbu v tak krátkém časovém úseku, neboť studio chce dodržet stanovený termín premiéry 18.7. 2014 a zároveň stihnout začátek natáčení na leden příštího roku.

Informaci už potvrdil i samotný Singer, který teď dodělává Jacka zabijáka obrů, dobrodružné fantasy, jež se u nás dočkáme až v březnu 2013. Děj nových X-Menů by měl vycházet z příběhů 80. let Chrise Claremonta, který přepíná mezi současnou válkou proti Bratrstvu mutantů a budoucností, kde atentát na vládní systém povede k Sentinelům a mutanti budou drženi v internačních táborech. Původní obsazení První třídy by mělo být zachováno, čili se vrátí James McAvoy, Michael Fassbender nebo Jennifer Lawrence.