V nadcházející páté smrtonosné pasti se nebude tolik vtipkovat

Všichni milovníci Die Hard série ví, že Bruce Willis svým charismatem a vtipkováním udělal z Johna McClanea legendární postavu. Právě humor z policajtových úst provázel fanoušky téměř každou akční sekvencí a všichni to milovali. A good day to die hard tohle všechno změní. Bude se hrát převážně na vážnou notu. Bude to správný tah? Indikuje to snad něco?

Jistě si pamatujete na hlášky typu „a teď mám automat, ho ho ho,“ nebo „po světě běhá tolik teroristů a já sejmu zrovna takového, který má nohu menší než moje ségra.“ S tímto humorem se zřejmě nesetkáme, když John McClane navštíví Rusko, aby zde svého syna dostal ze spárů nelítostné mafie.

Už dříve jsme vás informovali o změně stylu, jakým se 5. past vydá. V současné době se stálé natáčí, režisér John Moore se však trošku rozpovídal o svých pocitech k danému tématu. „Nevím, zda je správná doba na tenhle styl akčních filmů. Možná, že to je finanční krizí nebo něčím jiným, ale lidé již nechtějí poslouchat tyhle humoresky. Dnes je laťka trochu výš, cynismus je to, co táhne. Neříkám, že McClane bude chladnokrevně vážný, něco z jeho gagů zůstane, ale nečekejte, že bude běhat po Moskvě a vtipkovat na téma Studené války,“ uvedl Moore.

Moore nadále prozradil, že následoval zažitý trend neustálého stupňování Pastí. Mrakodrap, letiště, celé město, celé Spojené Státy a teď uvidíme kromě New Yorku, také Rusko. Můžeme se zřejmě těšit na vypiplanou automobilovou honičku, která se natáčela neskutečných 78 dní.

Co myslíte vy? John McClane s drasticky ořezaným humorem? Je to správný tah? Kterou McClanovou hlášku máte nejraději?