Samuel L. Jackson v remaku RoboCopa + aktualizace

Remake RoboCopa má na palubě hereckou hvězdu první velikosti. Režisér José Padilha si do svého chystaného blockbusteru vyhlédl Samuela L. Jacksona. Doplní tak již známé duo v hlavních rolích – Joela Kinnamana a Garyho Oldmana.

Nový RoboCop bude mít odlišný feeling, než původní od Paula Verhevena. Padilha přiznal, že se zaměří spíše na rozdíly mezi člověkem a robotem. Na humanitu a k ní do kontrastu přiloží ztrátu svobodné vůle. „A neříkejte tomu reboot nebo restart. Trefné pojmenování je remake,“ dodává vždy Padilha. Nemáme ani čekat výrazné satirické vložky a vůbec celou sociální problematiku, viděnou zejména v RoboCop 2. „Nový RoboCop bude více lidštější. Nebude tak výrazně robotický jako ten původní v podání Petera Wellera,“ uvedl Joel Kinnaman.

Jakou postavu vlastně Jackson bude hrát? Charismatického Pata Novaka, šéfa zřejmě jakési mocné korporace. Přestože se Pat Novak v původní trilogii nenachází, může se jednat o moderní verzi postavy Richarda „Dicka“ Jonese, viceprezidenta OCP, tedy společnosti, která stvořila RoboCopa.

Snímek je momentálně v pre-produkci. na scénáři se podíleli až tři chlapíci. Původní verzi napsal Josh Zetumer, aby jej pak přepsali Nick Schenk a James Vanderbilt. Film je plánován na léto 2013.

Aktualizace: Herečka Abbie Cornish (Sucker Punch) byla oslovena MGM a režisérem Padilhou pro roli ve filmu. Mluví se postavě manželky Alexe Murphyho.