A Good Day to Die Hard: 5. past v novém hávu?

Není žádným tajemstvím, že pátý díl akční série Smrtonosná Past uvidí světlo světa příští rok. Bruce Willis si vyjede do Ruska a tam bude zachraňovat svého syna. To byla první kusá informace chystané hitovky. Chcete vědět další informace? Čtěte dále.

Vysoce postavený činovník studia 20th Century Fox Tom Rothmann se rozpovídal o tom, proč on sám očekává velký hit. „Není to klasická Past. První velkou novinkou je to, že John McClane bude mimo Spojené Státy a rovnou v Rusku. Bude se muset vyrovnat s neznámým prostředím. Další novinkou je, že se představí jeho druhý potomek – syn Jack. Stejně jako s dcerou, tak i s ním nebyl moc v kontaktu,“ nastřelil Rothman něco málo z filmu.

Syna Johna McClanea si zahraje Jai Courtney (seriál Spartacus: Krev a písek) a rozhodně nebude jenom do počtu, protože Jack se se zbraní bude umět ohánět víc než dobře. Velmi překvapivý tah Rothman okomentovat takto: „V prvé řadě musím uvést, že se mi líbí napsaný příběh. Je to skvělá jízda v novém hávu, která nám dá vzpomenout na všecko klasické, co každá Past fanouškům dala. Druhou novinkou je to, že McClane nebude vyčnívat. Jeho syn Jack není jen v tak nějakém průšvihu. Není to tak, že tatík si řekne „sakra, syn je v průseru, zaplatím za něj kauci a doma mu dám za vyučenou,“ bude to komplikovanější. V kontrastu s těmito problémy bude určitě to, že Jack je větší drsňák než McClane. Jablko nespadlo daleko od stromu, avšak nutno podotknout, že tohle jablko (Jack) je silnější a drsnější než strom, ze kterého spadlo (McClane). Oba budou na útěku před (obrazně řečeno) celým Ruskem,“ popisuje s velkým nadšením Rothmann.

Natáčení A Good Day to Die Hard začíná v těchto dnech a v nedávno byly vyvráceny spekulace o tom, že by se mohlo natáčet mj. i v Praze.

Ve filmu se kromě Willise a Courtneye objeví také Patrick Stewart (televizní Star Trek) a nebo Sebastian Koch (Unknown).

Scénář napsal Skip Woods (Wolverine), režisérskou taktovku drží John Moore (Max Payne).  Zatím oficiálně nepotvrzený termín vydání je stanoven na 14. února 2013 – že by pekelný Valentýn?