Preview: Gangster Squad (2012)

Máte rádi mafiánské filmy s charismatickými postavami? Na jedné straně nekompromisní boss a na té druhé drsňák hájící zákon. K tomu si připočtěme naprosto famózní sestavu hereckých megastars a máme z toho koktejl, který promícháme a užijeme si jej v průběhu podzimu. Gangster Squad se vám nyní představuje.

Trailer

Los Angeles, právě končící 40. léta. Mickey Cohen (Sean Penn) řídí mafiánskou organizaci, která ovládá město andělů od nejtemnějších zákoutí až po vládní kruhy. Drogy, zbraně, prostituce, alkohol. To vše má společného jmenovatele – Cohen. Nikdo si nedovolí podrazit největšího kriminálníka ze všech. Dokonce i policie od něj dává ruce pryč a nechává se jim radši podplácet, než aby začala krvavou válku. Představte si bosse, který prakticky vlastní vše od Los Angeles až po Chicago. To je Mickey Cohen. Stojí někomu za to se tomuhle vládci postavit?

Jedné malé policejní jednotce ano. Vítejte na opačné straně, na straně zákona. John O´Mara (Josh Brolin po delší době opět jako klaďas) a Jerry Wooters (hvězda současnosti Ryan Gosling) vedou úderný tým snažící se vymýtit mafiánské zlo z L. A.

Jak Cohenovo impérium roste, nepohodlní svědkové a protihráči stále častěji končí s prostřelenými hrudníky. O´Mara a Wooters ví, že jsou jediní, kdo může vládu nezastavitelného tyrana ukončit. Podaří se jim to? Bez ultimátního boje na život a na smrt to nepůjde. Na pouta, zatykač nebo právníky zapomeňte, tohle je válka, ve které platí jen jedno pravidlo. Kdo přežije, vyhrává.

Jak jsem na začátku nastínil, film má ohromnou výhodu v herecké sestavě. Hlavní trio tedy známe a na koho dalšího se můžeme těšit? Uhrančivý Giovanni Ribisi (Avatar), nestárnoucí Nick Nolte (48 hodin), energický Anthony Mackie (Smrt čeká všude), charismatický Robert Patrick (Terminátor 2) či svalovec Derek Mears (Predátoři). Nesmí chybět ani krása. O to se postarají neznámá, ale za to půvabná Mereille Enos, stojící po boku Joshe Brolina a vycházející hvězda Emma Stone.

Režie se ujal Ruben Fleischer a tady musíme dát pozor. Na jedné straně skvělá podívaná – Zombieland, na té druhé průšvih – 30 minut a méně. Fleischer sice umí pracovat s napětím, avšak nezkušenost a občasná překombinovanost hovoří proti němu. Osobně se na tento film velmi těším, proč mu tedy nefandit, aby celý herecký orchestr ukočíroval do zdárného konce.

Film je ještě daleko od své premiéry, neví se jaká přístupnost mu bude přiřazena, ale takové eRko si mafiánská řezničina jistě zaslouží. Sledujte i nadále náš web, protože blížící se blockbuster budeme postupně updatovat, jakmile se objeví nové zprávy. Premiéra je stanovena na 7. září 2012.