Sám doma 5 ve strašidelném zámku?!

Řekněme si to na rovinu, Sám doma od třetího pokračování stojí za houby. Bez malého Culkina to už prostě není ono a ke všemu se v těchto „novějších“ pokračováních sešlo všechno špatné, od scénáře, castingu až k režii. Zachraňovala to alespoň mladičká Scarlett Johnasson ve trojce, ale tím výčet pozitiv končí. Bohužel, mizérie ještě nekončí, bude hůř! ABC Family má totiž v plánu přijít s pátým pokračováním, které nese oficiální název Home Alone 5: Alone in the Dark.

Opět se vše točí okolo Vánoc. Hlavním hrdinou je 8letý Finn, který se se svou rodinou vydává ze slunné Californie do Kanady. Jejich nový domov je stará opuštěná budova, ve které straší. Malý Finn tedy nachystá několik pastí na duchy a „zábava“ může začít. Naneštěstí, rodiče malého klučiny jsou nuceni opustit město a Finn tak zůstává sám doma se svou sestrou. A právě v této chvíli přichází i nebezpeční zlodějíčci.

Ohrané, s jasným koncem, určitě hrůzostrašně natočené a s protivným hlavním hrdinou, blonďákem Christian Martyn. Není se nač těšit, ale občas stojí za zmínku i takovýto film, u kterého si režisér Columbus musí tlouct na čelo.