Preview: Amazing Spider-Man / The Amazing Spider-Man (2012)

Sam Raimi se s Peterem Parkerem rozloučil trilogií v roce 2007 a tak se Spider-Man vrací na filmová plátna po pětileté přestávce. Nejedná se o klasické pokračování, ale zcela nový start celé ságy, takže znovu budeme svědky zrodu amerického hrdiny ze zcela obyčejného kluka střední školy. Kromě „nového“ příběhu nás čeká i zcela nové herecké obsazení a dosud v žádném z předchozích filmů představený záporák. Tím bude známý Lizard, zelený ještěr s lidskou DNA, kterého tak trochu vytvořil sám Spider-Man, jak naznačují první ukázky.

TrailerTrailer 2Mezinárodní trailer – Trailer 3Preview Trailer – Japonský trailerFotogalerieDalší články

Nový Spider-Man, celým názvem The Amazing Spider-Man, by se rád vydal úplně jinou cestou, než jeho předchůdce. Tuhle myšlenku potvrzuje i režisér Marc Webb, který má za sebou úspěšnou romantickou komedii 500 dní se Summer. Proto se očekává, že nový film bude více o vztazích, emocích a lásce.  A kupodivu se ve filmu neukáže Mary Jane Watson, láska Petera Parkera nejen z komiksů, ale i třech filmů Sama Raimiho. M. J. nahradí Gwen Stacy, tedy úplně první přítelkyně pavoučího muže.

Kromě romantiky nás ale zcela určitě čeká pořádná šupa akce a Spider-Man, který bude tentokrát opravdu věrně odpovídat komiksové předloze, kde si dělá srandu ze všech padouchů a dává jím to sežrat svými hlášky.

Pozastavit bychom se měli i u rodičů Petera Parkera. Čeká nás mnohem větší zátah do historie, než tomu bylo dříve. Právě zmizení rodičů malého Petera bude obklopovat celý příběh a díky obdržení superschopností se Peter Parker naplno ponoří do vyšetřování případu. Díky tomu se seznámí s profesorem, který dříve spolupracoval s jeho rodiči a představí mu tajemné vzorce, po kterých následuje zrod Lizarda.

V roli Spider-Mana a Petera Parkera se představí Andrew Garfield (Sociální síť, Neopouštěj mě). Gwen Stacy ztvární Emma Stone (Černobílý svět, Bláznivá, zatracená láska). Digitálního Lizarda a profesora Connorse hraje Rhys Ifans (Harry Potter a Relikvi Smrti 1, Pan nikdo).