Benicio Del Toro jako záporák ve Star Treku 2

Krátce po návratu  J. J. Abramse (Mission: Impossible 3, Super 8) na režisérský post pokračování Star Treku, přichází informace o první záporné postavě. Tou by mohl být Benicio Del Toro. Podle oficiálních informací nepodepsal ještě smlouvu, ale měl by tak učinit koncem týdne. Oba se už sešli, prodiskutovali situaci a vše probíhalo samozřejmě v utajení. Dále se počítá s návratem všech předchozích postav. Alespoň těch, které přežily.

Del Toro (Vlkodlak, 21 gramů, Che Guevara, Sin City) bude bez pochyby výbornou zápornou postavou. Konec konců, nic jiného snad ani nehraje. Příští rok ho budeme moci vidět ve filmu Olivera Stona – Savages. Zde ztvární vůdce drogového podsvětí v Mexiku. Iceman, což je další projekt, ve kterém se Del Toro objeví, byl odložen na rok 2013.

Alex Kurtzman se vrátí společně Robertem Orci, aby sepsali scénář neméně kvalitní, jako byl u jedničky. Herecké obsazení, jak už jsem psal, zůstává stejné. Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Simon Pegg, Anton Yelchin, Karl Urban a John Cho. Produkce začíná v roce 2012. Prozatím můžeme doufat, že Del Toro bude mít zájem (kdo by neměl) hrát ve Star Treku a svou smlouvu podepíše.